Krydderstekt svinefilet med grønne bønner og sopp, syltet rødløk og bearnéssaus
30-45

Krydderstekt svinefilet med grønne bønner og sopp, syltet rødløk og bearnéssaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • bygg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte poteter

poteter
Poteter
350 g

Krydderstekt svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
urtemiks
Urtemiks (Sulfitt)
½ pakke

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl

Grønne bønner og sopp

grønne bønner
Grønne bønner
150 g
sjampinjong
Sjampinjong
100 g
Smør (Melk)
1 ss

Bearnéssaus

bearnéssaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 676 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 59 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også skjære kjøttet i omtrent 1 cm tykke skiver, krydre det med kryddermiksen, og pannesteke kjøttet i olje og smør på middels høy varme i 1–2 minutter på hver side.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte poteter: Kutt potetene i litt grove biter. Fordel potetene utover en ildfast form med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend på potetene halvveis inn i steketiden. 
  3. Krydderstekt svinefilet: Snitt fettranden på kjøttet, og krydre med litt pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Brun kjøttet på alle sider, og krydre med urtemiksen mot slutten av steketiden.
  4. Krydderstekt svinefilet, fortsettelse: Ha kjøttet over i formen med potetene når det gjenstår omtrent 18 minutter av potetenes steketid. Stek kjøttet ferdig med potetene, eller til det har en kjernetemperatur på 65 grader. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver.      
  5. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 1 dl vann i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering. 
  6. Grønne bønner og soppKok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt endene av de grønne bønnene, og del dem i to. Børst soppen fri for jord, og del den i to. Kok bønnene i 2–3 minutter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek soppen i omtrent 3 minutter, til den er godt stekt. Sil vannet av bønnene, og bland dem med soppen. Krydre med salt og pepper.   
  7. Bearnéssaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.