Teriyakistekt laks med pak choy, gulrot og nudler
15-20
Laktosefri

Teriyakistekt laks med pak choy, gulrot og nudler

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje

Eggenudler

nudler
Nudler (Egg, Hvete)
125 g

Stekte grønnsaker

pak choy
Pak choy
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk

Teriyakistekt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 645 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 62 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne i et par minutter, til de er gylne. Da får de en ekstra god og nøtteaktig smak.

  1. Eggenudler: Kok nudlene i 3–5 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og avkjøl nudlene i kaldt vann.
  2. Stekte grønnsaker: Del pak choyen i 4 båter langs stilkfestet. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Varm opp en vid stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek pak choyen og gulrotskivene i 2–3 minutter, til de er gylne, men fortsatt sprø. Krydre med litt salt underveis i steketiden. Ha grønnsakene over på en tallerken.
  3. Teriyakistekt laks: Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Krydre laksen med litt salt og pepper, og stek fisken i omtrent 2 minutter på den ene siden. Tilsett teriyakisausen, snu fisken, og stek den videre i omtrent 1 minutt, til fisken så vidt er gjennomstekt, med en mørkerosa kjerne. Legg laksen over på en tallerken.
  4. Bland sammen eggenudlene og grønnsakene fra punkt 2 i stekepannen med teriyakisausen. Legg laksen tilbake i pannen, og strø over sesamfrøene (se tips).
  5. Server chiliflakene til retten.