Meksikansk fisketaco med limesyltede grønnsaker og chipotlekremet maisdressing

Meksikansk fisketaco

med limesyltede grønnsaker og chipotlekremet maisdressing
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • sukker
Meksikanske fiskepinner
400 g
(Fisk, Hvete)
Hvetetortillaer
4 stk
(Hvete, Gluten)
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Grønt eple
1 stk
Lime
½ stk
Sukker
½ ts
Mais
½ pakke
Lettrømme
75 g
(Melk, Laktose)
Chipotlemiks
½ pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
911 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
119 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du heller vil servere maisen for seg selv, kan du gjøre det. Du kan også steke maisen gyllen i en stekepanne.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Fordel fiskepinnene utover et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 15 minutter, til de er gjennomvarme. Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen med fiskepinnene når det gjenstår 4–5 minutter av fiskepinnenes steketid. 
 Skrell og kutt gulroten og rødløken i strimler. Skyll og kutt eplet i strimler. Ha gulroten og rødløken i en serveringsskål, og vend inn en klype salt, saften fra den halve limen og ½ ts sukker. La grønnsakene trekke i laken i 8–10 minutter, eller til resten av retten er klar. Vend inn eplet rett før servering.
 Sil laken av maisen, og skyll den. Bland maisen, rømmen og ønsket mengde av chipotlemiksen i en serveringsskål. Smak til med salt og 1–2 ss av laken fra de limesyltede grønnsakene.
Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!