Meksikansk fisketaco
med limesyltede grønnsaker og chipotlekremet maisdressingNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- sukker
Meksikanske fiskepinner
400 g
Hvetetortillaer
4 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Grønt eple
1 stk
Lime
½ stk
Sukker
½ ts
Mais
½ pakke
Lettrømme
75 g
Chipotlemiks
½ pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 911 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 119 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du heller vil servere maisen for seg selv, kan du gjøre det. Du kan også steke maisen gyllen i en stekepanne.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Fordel fiskepinnene utover et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 15 minutter, til de er gjennomvarme. Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen med fiskepinnene når
det gjenstår 4–5 minutter av fiskepinnenes steketid.
Skrell og kutt gulroten og rødløken i strimler. Skyll og kutt eplet i strimler. Ha gulroten og rødløken i en serveringsskål, og vend inn en klype salt, saften fra den halve limen og ½ ts sukker. La grønnsakene trekke i laken i 8–10 minutter, eller til resten av retten er klar. Vend inn eplet rett før servering.
Sil laken av maisen, og skyll den. Bland maisen, rømmen og ønsket mengde av chipotlemiksen i en serveringsskål. Smak til med salt og 1–2 ss av laken fra de limesyltede grønnsakene.
Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!