Krydderstekt svinenakke med ovnsbakte rotgrønnsaker, potetmos, soppsaus og rørte tyttebær

Krydderstekt svinenakke

med ovnsbakte rotgrønnsaker, potetmos, soppsausn og rørte tyttebær
4.25 (69)
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Poteter
350 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Svinenakke i skiver
300 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½–1 pakke
(Sennep)
Soppsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
745 kcal
Fett:
40 g
Karbohydrater:
60 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
 Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i jevnstore terninger. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rotgrønnsakene midt i ovnen i omtrent 20 minutter.
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Skru av varmen, og krydre med kryddermiksen. La kjøttet hvile i stekepannen frem til servering.  
Ha sausen i en liten kjele, og varm den opp på middels varme under omrøring til den er varm. 
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.  
 Server de rørte tyttebærene til retten.
Vel bekomme!