Krydderstekt svinenakke
med ovnsbakte rotgrønnsaker, potetmos, soppsausn og rørte tyttebær4.25 (69)
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Melk
1 dl
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
Svinenakke i skiver
300 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½–1 pakke
Soppsaus
1 pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 745 kcal
- Fett:
- 40 g
- Karbohydrater:
- 60 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i jevnstore terninger. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rotgrønnsakene midt i ovnen i omtrent 20 minutter.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Skru av varmen, og krydre med kryddermiksen. La kjøttet hvile i stekepannen frem til servering.
Ha sausen i en liten kjele, og varm den opp på middels varme under omrøring til den er varm.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten.
Vel bekomme!
