Appelsin- og honningbakt laksefilet med chilikrydrede rotgrønnsaker og ingefær- og soyasmør
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Appelsin- og honningbakt laksefilet med chilikrydrede rotgrønnsaker og ingefær- og soyasmør

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Chilikrydrede rotgrønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
rødbeter
Rødbeter
2 stk
chiliflak
Chiliflak
1 pakke

Appelsin- og honningbakt laksefilet

appelsin
Appelsin
½ stk
honning
Honning
1 pakke
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g
Smør (Melk)
1 ss

Ingefær- og soyasmør

ingefær
Ingefær
1 bit
Smør (Melk)
2 ss
Soyasaus (Soya)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 726 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 58 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Potetene kan deles i båter og stekes i ovnen sammen med rotgrønnsakene hvis du heller ønsker det.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Kokte poteter: Del potetene i jevnstore biter, og kok dem i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Chilikrydrede rotgrønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene og rødbetene i tynne staver. Fordel stavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rotgrønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Krydre de ferdigstekte rotgrønnsakene med chiliflakene.
  4. Appelsin- og honningbakt laksefilet: Skyll appelsinen, og finriv skallet fra halve appelsinen (kun det oransje) på et rivjern. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Rør inn saften fra halve appelsinen, appelsinskallet og honningen, og kok opp.   
  5. Appelsin- og honningbakt laksefilet, fortsettelse: Krydre fiskestykkene med salt og pepper, og legg dem i en smurt ildfast form. Hell over appelsin- og honningsmøret, og stek fisken midt i ovnen, over grønnsakene, når det gjenstår 8–10 minutter av grønnsakenes steketid.   
  6. Ingefær- og soyasmør: Skrell ingefæren, og finriv den på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 2 ss smør. La smøret surre i kjelen i 1–2 minutter, til det er nøttebrunt. Tilsett 2 ss soyasaus, og smak til med den revne ingefæren.     
  7. Vel bekomme!