20-30
Laktosefri
Glutenfri
Appelsin- og honningbakt laksefilet med chilikrydrede rotgrønnsaker og ingefær- og soyasmør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Kokte poteter
Poteter
350 g
Chilikrydrede rotgrønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Rødbeter
2 stk
Chiliflak
1 pakke
Appelsin- og honningbakt laksefilet
Appelsin
½ stk
Honning
1 pakke
Laksefilet (Fisk)
300 g
Smør (Melk)
1 ss
Ingefær- og soyasmør
Ingefær
1 bit
Smør (Melk)
2 ss
Soyasaus (Soya)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 725 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 58 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Potetene kan deles i båter og stekes i ovnen sammen med rotgrønnsakene hvis du heller ønsker det.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Kokte poteter: Del potetene i jevnstore biter, og kok dem i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Chilikrydrede rotgrønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene og rødbetene i tynne staver. Fordel stavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rotgrønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Krydre de ferdigstekte rotgrønnsakene med chiliflakene.
- Appelsin- og honningbakt laksefilet: Skyll appelsinen, og finriv skallet fra halve appelsinen (kun det oransje) på et rivjern. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Rør inn saften fra halve appelsinen, appelsinskallet og honningen, og kok opp.
- Appelsin- og honningbakt laksefilet, fortsettelse: Krydre fiskestykkene med salt og pepper, og legg dem i en smurt ildfast form. Hell over appelsin- og honningsmøret, og stek fisken midt i ovnen, over grønnsakene, når det gjenstår 8–10 minutter av grønnsakenes steketid.
- Ingefær- og soyasmør: Skrell ingefæren, og finriv den på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 2 ss smør. La smøret surre i kjelen i 1–2 minutter, til det er nøttebrunt. Tilsett 2 ss soyasaus, og smak til med den revne ingefæren.
- Vel bekomme!