Butter chicken med masalapoteter og mangochutney
20-30
Glutenfri

Butter chicken med masalapoteter og mangochutney

Butter chicken er en nydelig indisk rett full av smak. Dypp de gode masalapotetene i den fyldige sausen.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Masalapoteter

poteter
Poteter
350 g
rødløk
Rødløk
½ stk
ingefær
Ingefær
1 bit
rød chili
Rød chili
1 stk
garam masala
Garam masala
1 pakke
mangochutney
Mangochutney
1 glass
Smør (Melk)
½ ss

Ovnsbakte currygrønnsaker

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
2 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
rød paprika
Rød paprika
½ stk
sitron
Sitron
½ stk
karri
Karri
1 pakke

Butter chicken

skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
kryddersmør
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½ pakke
tomatpuré
Tomatpuré
½ ss
butter chicken-paste
Butter chicken-paste
1 glass
kremfløte
Kremfløte (Melk, Laktose)
1½ dl

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 991 kcal
  • Fett 53 g
  • Karbohydrater 78 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mariner gjerne kyllingen i yoghurt naturell for et enda mørere resultat.

  1. Sett en ildfast form inn i stekeovnen, og varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til potetene. 
  2. Masala poteter: Kutt potetene i grove terninger. Hvis du har tid kan du gjerne skrelle dem. Skrell rødløken og ingefæren, og finhakk rødløken, ingefæren og ønsket mengde av chilien. Kok potetene i 12–15 minutter, til de er møre.
  3. Ovnsbakte currygrønnsaker: Skrell hvitløken og rødløken. Kutt rødløken og paprikaen i grove biter, og grovhakk hvitløken. Skyll sitronen godt, og riv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Ta formen ut av ovnen, og ha hvitløken, rødløken og paprikaen i formen. Vend inn sitronskallet, karrien, litt olje og litt salt og pepper i grønnsakene. Stek det hele i ovnen i 12–15 minutter.
  4. Butter chicken: Skjær kyllingen i biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i kryddersmøret. Stek kyllingen i et par minutter på hver side, til den er gyllen. Ha i tomatpuréen, og fres den med kyllingen i 3–4 minutter. Tilsett butter chicken-pasten. Ha i fløten, og la alt småkoke i omtrent 10 minutter.
  5. Masalapoteter, fortsettelse: Hell vannet av potetene, og ha dem over på en tallerken. Varm opp igjen kjelen til middels varme, tilsett ½ ss smør og stek rødløken, ingefæren og chilien i 2 minutter. Tilsett potetene, garam masala-krydderet og mangochutneyen, vend det godt sammen og stek det under omrøring i 5 minutter til. Smak til med salt og pepper. 
  6. Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.