20-30
Glutenfri
Svinefilet med mandelpotetmos, rødkål- og fennikelsalat med klementin, tyttebær og steinsoppsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- smør
- olivenolje
- sukker/honning
- olje
- salt
- pepper
Mandelpotetmos
Mandelpoteter
400 g
Lettmelk (Melk, Laktose)
1–2 dl
Smør (Melk)
½ ss
Svinefilet
Filetstykke av svin
300 g
Rødkål- og fennikelsalat med klementin
Fennikel
½ stk
Klementin
1 stk
Sitron
½ stk
Finsnittet rødkål
100 g
Olivenolje
1 ss
Sukker/honning
½ ts
Steinsoppsaus
Steinsoppsaus (Melk, Laktose)
½ pakke
Tilbehør
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 653 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 60 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk et steketermometer for best resultat. Stek kjøttet til det har 62–64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til temperaturen ligger på 65–68 (rosa kjerne), eller 68–70 grader (gjennomstekt).
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Mandelpotetmos: Skrell potetene hvis du vil, og del dem i to. Kok potetene i usaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Svinefilet: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i stekepannen i et par minutter på begge sider, til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek kjøttet midt i ovnen i 12–15 minutter (se tips).
- Rødkål- og fennikelsalat med klementin: Skyll og kutt fennikelen i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller en skarp ostehøvel. Skyll klementinen, og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern. Kutt av skallet på klementinen, og kutt klementinen i terninger. Bland 1 ss olivenolje, ½ ts sukker, saften fra den halve sitronen og skallet fra klementinen i en bolle. Smak til med salt og pepper. Vend inn fennikelen, rødkålen og klementinen.
- Mandelpotetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med ½ ss smør. Spe på med 1–2 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
- Steinsoppsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten