Ovnsbakt lyr med kokte poteter, ertepuré og ovnsbakte gulrøtter, servert med soyasmør
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Ovnsbakt lyr med kokte poteter, ertepuré og ovnsbakte gulrøtter, servert med soyasmør

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • soyasaus
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g

Kokte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Ovnsbakt lyr

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g

Ertepuré

grønne erter
Grønne erter
125 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
½ dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 486 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 45 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek potetene i ovnen med gulrøttene for å spare tid og oppvask.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  3. Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  4. Ovnsbakt lyr: Legg fisken i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen, over eller under gulrøttene, i omtrent 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
  5. Ertepuré: Kok ertene i 2–3 minutter. Sil av vannet, tilsett 1 ss smør og ½ dl melk, og kjør det hele sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  6. Soyasmør: Smelt 3 ss smør i en liten kjele på middels høy varme. La smøret småkoke i 2–3 minutter, til det er gyllent. Tilsett 1–2 ss soyasaus.
  7. God middag!