15-20
Laktosefri
Glutenfri
Ovnsbakt lyr med kokte poteter, ertepuré og ovnsbakte gulrøtter, servert med soyasmør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- melk
- soyasaus
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Kokte poteter
Småpoteter
300 g
Ovnsbakt lyr
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Ertepuré
Grønne erter
125 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
½ dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 486 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 45 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek potetene i ovnen med gulrøttene for å spare tid og oppvask.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakt lyr: Legg fisken i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen, over eller under gulrøttene, i omtrent 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
- Ertepuré: Kok ertene i 2–3 minutter. Sil av vannet, tilsett 1 ss smør og ½ dl melk, og kjør det hele sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- Soyasmør: Smelt 3 ss smør i en liten kjele på middels høy varme. La smøret småkoke i 2–3 minutter, til det er gyllent. Tilsett 1–2 ss soyasaus.
- God middag!