Rødvinsgryte med kvernet storfekjøtt, rotgrønnsaker, sopp og fullkornsris, toppet med sprø urtekrutonger
20-30
Laktosefri

Rødvinsgryte med kvernet storfekjøtt, rotgrønnsaker, sopp og fullkornsris, toppet med sprø urtekrutonger

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g

Rødvinsgryte

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
kålrot
Kålrot
200 g
aromasopp
Aromasopp
100 g
kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Vann
½ dl

Topping

krutonger
Krutonger (Hvete)
40 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 825 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke rotgrønnsakene, soppen og løken i en stekepanne med litt smør, og servere dem ved siden av gryteretten.

  1. Fullkornris: Kok risen som anvist på pakken. 
  2. Rødvinsgryte: Skrell løken, gulrøttene og kålroten, og børst soppen fri for jord. Kutt løken, gulrøttene og kålroten i jevnstore terninger. Del soppen i to hvis de er store. 
  3. Rødvinsgryte, fortsettelse: Varm opp en stor gryte til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter. Tilsett løken, gulrøttene, kålroten og soppen, og stek videre i 3 minutter. Ha i rødvinssausen og  ½ dl vann, og kok det hele på lav varme i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.  
  4. Topping: Topp gryten med urtekrutongene ved servering. 
  5. God middag!