Pannestekt torskefilet med potetkrem, frisk dill, fiskesaus, ovnsbakte rotgrønnsaker og erter
30-45
Glutenfri

Pannestekt torskefilet med potetkrem, frisk dill, fiskesaus, ovnsbakte rotgrønnsaker og erter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetkrem

poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Vann
1 dl

Ovnsbakte rotgrønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
kålrot
Kålrot
300 g

Pannestekt torskefilet

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g

Fiskesaus med erter og dill

dill
Dill
½ bunt
kremet fiskesaus med sitron
Kremet fiskesaus med sitron (Fisk, Melk, Laktose)
1 pakke
grønne erter
Grønne erter
125 g

Topping

dill
Dill
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 545 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 53 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fisken kan også bakes i ovnen i omtrent 10 minutter sammen med rotgrønnsakene, hvis du ønsker mindre oppvask.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
  2. Potetkrem: Skrell potetene og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Ovnsbakte rotgrønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i mellomstore terninger. Fordel terningene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rotgrønnsakene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  4. Pannestekt torskefilet: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
  5. Fiskesaus med erter og dill: Skyll og grovhakk ønsket mengde av dillen. Ha fiskesausen, ertene og halvparten av dillen i en liten kjele, og varm opp på lav varme. Rør om innimellom så sausen ikke svir seg.     
  6. Potetkrem, fortsettelse: Spar på 1 dl av kokevannet fra potetene. Sil resten av vannet av potetene, ha potetene tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med kokevannet, litt etter litt, til potetkremen har ønsket konsistens. Du kan bytte ut kokevannet med melk, dersom du ønsker det. Smak til med salt og pepper rett før servering.      
  7. Topping: Topp retten med resten av dillen.