Mørkokte svineknoker med kokte poteter, servert med hjemmelaget surkål og grov sennep
30-45
Laktosefri
Glutenfri

Mørkokte svineknoker med kokte poteter, servert med hjemmelaget surkål og grov sennep

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • sennep

Basisvarer

  • vann
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • salt
  • pepper

Surkål

hodekål
Hodekål
300 g
gul løk
Gul løk
1 stk
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
grønt eple
Grønt eple
1 stk
Vann
2 dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
4 ss
Sukker
1 ss

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Mørkokte svineknoker

svineknoke
Svineknoke
2 stk

Tilbehør

grov sennep
Grov sennep (Sulfitt, Sennep)
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 443 kcal
  • Fett 11 g
  • Karbohydrater 55 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det smaker godt med litt friske urter i surkålen, prøv med persille eller dill. Du kan også koke svineknokene sammen med surkålen for å spare tid og oppvask.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Surkål: Finsnitt hodekålen. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Ha hodekålen, løken, grønnsaksbuljongen, 2 dl vann, 4 ss eplesidereddik og 1 ss sukker i en kjele. Kok opp, skru ned til middels høy varme, og la surkålen småkoke under lokk frem til servering. Kutt eplet i små terninger. Smak til med med eddik, salt og pepper. Vend inn epleterningene ved servering. 
  3. Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  4. Mørkokte svineknokerHa svineknokene og kraften fra pakkene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 15 minutter.
  5. Tilbehør: Server sennepen til retten.