Medisterkaker med balsamicostekt rosenkål, grønnkål og tranebær, ovnsbakte poteter og fløtesaus

Smak av jul

Glutenfri

Medisterkaker med balsamicostekt rosenkål, grønnkål og tranebær, ovnsbakte poteter og fløtesaus

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
(Sulfitt)
Medisterkaker
390 g
(Melk, Laktose)
Rosenkål
200 g
Rødløk
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Tranebær
1 pakke
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør
½ ss
(Melk)
Fløtesaus
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1133 kcal
Fett:
78 g
Karbohydrater:
73 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne medisterkakene i en stekepanne med litt olje. Stek da medisterkakene i 2–3 minutter på hver side, på middels høy varme. Da får de en fin stekeskorpe.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Del potetene i to. Fordel potetene og medisterkakene utover et stekebrett med bakepapir. Stek potetene og medisterkakene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomvarme. 
Fjern eventuelle stygge blader på rosenkålen, og kutt den i fire. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rosenkålen og løken i omtrent 5 minutter, til løken har falt sammen og rosenkålen er lett gyllen.  
Ha i ½ ss smør, grønnkålen og tranebærene, og stek videre i omtrent 2 minutter, til grønnkålen har falt litt sammen. Tilsett balsamicovinaigretten når det gjenstår 1 minutt av grønnsakenes steketid. Krydre med litt salt og pepper.  
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!