Thaisalat med kyllingkjøttdeig og friske grønnsaker, risnudler og sesam- og chilisaus
15-20
Laktosefri

Thaisalat med kyllingkjøttdeig og friske grønnsaker, risnudler og sesam- og chilisaus

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • sukker
  • olje

Stekt kyllingkjøttdeig

vårløk
Vårløk
1 pakke
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
lime
Lime
½ stk
sesam- og chilisaus
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
Soyasaus (Soya)
2 ss
Sukker
1 ts

Risnudler

risnudler
Risnudler
180 g

Friske grønnsaker

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
koriander
Koriander
½–1 bunt

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 833 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 93 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til med litt ekstra sukker hvis du synes det er for syrlig, eller litt soyasaus hvis det mangler litt salt.

  1. Stekt kyllingkjøttdeig: Skyll vårløken, og skrell sjalottløken. Kutt vårløken og sjalottløken i skiver. Bland sammen saften fra den halve limen, sesam- og chilisausen, ønsket mengde av ingefærblandingen og 2 ss soyasaus i en skål.
  2. Risnudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
  3. Stekt kyllingkjøttdeig, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen og sjalottløken i 5–6 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt, og løken er gyllen. Ha i vårløken det siste minuttet av steketiden. Skru av varmen, og bland inn 1 ts sukker og chili- og limesausblandingen (se tips).
  4. Friske grønnsaker: Skyll, tørk og grovhakk hjertesalaten. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skyll og plukk bladene av korianderen. Bland sammen salaten, gulroten og korianderen i en skål, eller server dem hver for seg.
  5. Tilbehør: Kutt resten av limen i båter, og server dem til retten.