15-20
Glutenfri
Svinekam med surkål og ovnsbakte grønnsaker, servert med steinsoppsaus og rørte tyttebær
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte grønnsaker
Rosenkål
200 g
Grønt eple
½–1 stk
Småpoteter
300 g
Surkål og steinsoppsaus
Surkål
1 pakke
Steinsoppsaus (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Svinekam
Mager svinekam i skiver
300 g
Tilbehør
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 819 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 73 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend 1 ss smør inn i de ovnsbakte grønnsakene for ekstra god smak. Tilsett da smøret med rosenkålen og eplet.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker: Rens og kutt rosenkålen i to. Skyll og kutt eplet i båter. Kutt potetene i fire. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter. Stek rosenkålen og eplet med potetene de siste 8–10 minuttene av potetenes steketid (se tips).
- Surkål og steinsoppsaus: Legg posene med surkålen og steinsoppsausen i en kjele med vann. Kok opp, og la surkålen og steinsoppsausen småkoke på middels varme i omtrent 10 minutter.
- Svinekam: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 2–3 minutter på hver side. La kjøttet hvile til resten av retten er ferdig.
- Surkål og steinsoppsaus, fortsettelse: Ha surkålen og steinsoppsausen over i hver sin serveringsskål.
- Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.