20-30
Vegetar
Falafeler i pitabrød med rødbetehummus, eplesalat og tzatziki
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- sukker
- olje
- salt
- pepper
Eplesalat
Agurk
½ stk
Grønt eple
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Dill
½ bunt
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Sukker
1 ts
Tzatziki
Agurk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
1 pakke
Dill
½ bunt
Sitron
¼–½ stk
Pitabrød
Pitabrød (Hvete, Rug)
4 stk
Falafeler
Falafeler
1 pakke
Tilbehør
Rødbetehummus (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 846 kcal
- Fett 23 g
- Karbohydrater 127 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sylt gjerne rødløken for ekstra god smak! Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløkskiver. La rødløken trekke i laken frem til servering.
- Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft.
- Eplesalat: Skyll agurken og eplet. Del eplet og halve agurken i tynne skiver. Skyll og del hjertesalaten i grove biter. Skrell og del rødløken i tynne skiver, og ha grønnsakene i en serveringsskål. Skyll og finhakk dillen. Bland saften fra halve sitronen, 1 ss olivenolje, 1 ts sukker og halvparten av dillen sammen i en bolle, og vend dressingen inn i salaten.
- Tzatziki: Riv resten av agurken på den grove siden av et rivjern. Klem ut så mye vann du klarer av den revne agurken. Skrell og finhakk hvitløken. Bland agurken, yoghurten, hvitløken og resten av dillen sammen i en serveringsskål, og smak til med olivenolje, saft fra sitronen, salt og pepper.
- Pitabrød: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
- Falafeler: Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek falafelene i 4–5 minutter, eller til de har en gyllen skorpe.
- Tilbehør: Server rødbetehummusen og tzatzikien til retten.
- Restetips: Om du får tzatziki eller rødbetehummus til overs, anbefales det som dipp til grønnsaksstaver.