20-30
Glutenfri
Vegetar
Butter chickpeas med spinat- og sitrussalat, basmatiris og korianderyoghurt
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Basmatiris
Basmatiris
125 g
Butter chickpeas
Kikerter
1 pakke
Spinat
50 g
Blomkål
½ stk
Butter chicken-paste
1 glass
Hakkede tomater
½ boks
Matfløte (Melk, Laktose)
2 dl
Koriander- og limeyoghurt
Koriander
½ bunt
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Lime
½ stk
Spinat- og sitrussalat
Spinat
50 g
Appelsin
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 725 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 90 g
- Protein 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Matfløten tåler et oppkok, men unngå at den koker kraftig eller over lengre tid, da kan den sprekke.
- Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Butter chickpeas: Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll spinaten i kaldt vann. Kutt blomkålen i buketter. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen i 2–3 minutter, til den har en gyllen stekeskorpe. Ha i butter chicken-pasten og stek videre et lite minutt. Vend inn de hakkede tomatene og la det småkoke i 3–4 minutter. Vend inn halvparten av spinaten, matfløten og kikertene, og kok opp (se tips).
- Koriander- og limeyoghurt: Skyll, tørk og finhakk korianderen. Ha yoghurten i en serveringsskål, og vend inn halvparten av korianderen. Skyll og tørk limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Smak til yoghurten med limeskallet og saft fra halve limen.
- Spinat- og sitrussalat: Ha resten av spinaten i en skål. Skrell klementinen, og del den i terninger eller fileter. Bland klementinen og resten av korianderen med spinaten, og smak til med saften fra resten av limen, litt olivenolje, salt og pepper.
- God middag!