Butter chickpeas med spinat- og sitrussalat, basmatiris og korianderyoghurt
20-30
Glutenfri
Vegetar

Butter chickpeas med spinat- og sitrussalat, basmatiris og korianderyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Butter chickpeas

kikerter
Kikerter
1 pakke
spinat
Spinat
50 g
blomkål
Blomkål
½ stk
butter chicken-paste
Butter chicken-paste
1 glass
hakkede tomater
Hakkede tomater
½ boks
matfløte
Matfløte (Melk, Laktose)
2 dl

Koriander- og limeyoghurt

koriander
Koriander
½ bunt
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
lime
Lime
½ stk

Spinat- og sitrussalat

spinat
Spinat
50 g
appelsin
Appelsin
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 725 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 90 g
  • Protein 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Matfløten tåler et oppkok, men unngå at den koker kraftig eller over lengre tid, da kan den sprekke.

  1. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Butter chickpeas: Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll spinaten i kaldt vann. Kutt blomkålen i buketter. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen i 2–3 minutter, til den har en gyllen stekeskorpe. Ha i butter chicken-pasten og stek videre et lite minutt. Vend inn de hakkede tomatene og la det småkoke i 3–4 minutter. Vend inn halvparten av spinaten, matfløten og kikertene, og kok opp (se tips).
  3. Koriander- og limeyoghurt: Skyll, tørk og finhakk korianderen. Ha yoghurten i en serveringsskål, og vend inn halvparten av korianderen. Skyll og tørk limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Smak til yoghurten med limeskallet og saft fra halve limen.
  4. Spinat- og sitrussalat: Ha resten av spinaten i en skål. Skrell klementinen, og del den i terninger eller fileter. Bland klementinen og resten av korianderen med spinaten, og smak til med saften fra resten av limen, litt olivenolje, salt og pepper.
  5. God middag!