Middelhavsgryte med gratinert halloumi og ovnsbakte småpoteter med rosmarin
20-30
Glutenfri
Vegetar

Middelhavsgryte med gratinert halloumi og ovnsbakte småpoteter med rosmarin

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje

Småpoteter med rosmarin

småpoteter
Småpoteter
300 g
rosmarin
Rosmarin
½ bunt

Middelhavsgryte

rødløk
Rødløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
squash
Squash
1 stk
hvite bønner
Hvite bønner
1 pakke
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
rosmarin
Rosmarin
½ bunt
hakkede tomater
Hakkede tomater
400 ml
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
100– 200 g
Olivenolje
1 ss

Tilbehør

lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 669 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 61 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Småpoteter med rosmarin: Fordel potetene utover en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene på nederste rille i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte. Grovhakk rosmarinen, og vend halvparten inn i de ferdigstekte potetene.
  3. Middelhavsgryte: Skrell og del løken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll paprikaen og squashen, og del dem i grove biter. Sil laken av de hvite bønnene, og skyll dem i kaldt vann. 
  4. Middelhavsgryte, fortsettelse: Varm opp en stor kjele til høy varme, og ha i litt olje (se tips). Stek paprikaen og squashen i 3–4 minutter. Tilsett løken og hvitløken, og stek videre i 2–3 minutter, eller til løken er blank. Vend inn basilikum- og oreganokrydderet og resten av rosmarinen, og stek det hele videre i omtrent 1 minutt. Vend inn de hakkede tomatene, bønnene og grønnsaksbuljongen. La det hele småkoke under lokk i omtrent 5 minutter, og smak til med salt og pepper.
  5. Middelhavsgryte, fortsettelse: Hell middelhavsgryten over i en ildfast form hvis du ikke bruker en ildfast kjele. Skjær halloumien i skiver, og topp gryten med halloumien og 1 ss olivenolje. Gratiner middelhavsgryten i ovnen, over potetene, i omtrent 10 minutter, eller til halloumien er gyllen. 
  6. Tilbehør: Server urtedressingen til retten.