Kyllingbryst med maiskrem, ovnsbakte poteter og pastinakk, servert med steinsoppsaus
20-30
Glutenfri

Kyllingbryst med maiskrem, ovnsbakte poteter og pastinakk, servert med steinsoppsaus

Maiskrem smaker nydelig til saftige kyllingbryst, og sammen med en steinsoppsaus med smak av umami er dette skikkelig hverdagsluksus.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Ovnsbakte grønnsaker og kylling

pastinakk
Pastinakk
1 stk
poteter
Poteter
350 g
sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g

Maiskrem

maiskorn
Maiskorn
1 pakke
Melk (Melk)
½ dl
Smør (Melk)
1 ss

Steinsoppsaus

steinsoppsaus
Steinsoppsaus (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 616 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 48 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskremen, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt pastinakken i båter på langs. Skyll og kutt potetene i to. Fordel pastinakken og potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  3. Ovnsbakt kylling: Stek kyllingen på toppen av grønnsakene de siste 8–10 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til den er gjennomvarm.
  4. Maiskrem: Sil laken av maisen. Kok opp ½ dl melk og 1 ss smør i en kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med litt salt. 
  5. Steinsoppsaus: Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
  6. Skjær kyllingen i skiver før servering.