30-45
Laktosefri
Bun cha med soyaglaserte kjøttboller, risnudler, friske grønnsaker og sesam- og chilidressing
Bun cha er en tradisjonell vietnamesisk nudelsalat med saftige svinekjøttboller. Her får du den med syltet rødløk og en sursøt chilidressing.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- fisk,
- hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- salt
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
- olje
Soyaglaserte kjøttboller
Hvitløksfedd
1 stk
Kjøttdeig av svin
300 g
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Salt
¼ ts
Syltet rødløk
Rødløk
½ stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
3 ss
Grønnsaker
Hjertesalat
1 stk
Gulrot
1 stk
Bønnespirer
1 pakke
Risnudler
Risnudler
1 pakke
Tilbehør
Lime
1 stk
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Sweet chili-saus
½ pakke
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 900 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 118 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ønsker mer smak på gulroten, kan du ha den i syltelaken med løken. Du kan også servere chilidressingen varm.
- Soyaglaserte kjøttboller: Skrell og finhakk hvitløken. Bland kjøttdeigen, hvitløken, 1 ss av soya- og ingefærsausen og ¼ ts salt i en bolle. Rull deigen til små kjøttboller.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, og ha løken i en bolle. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 3 ss vann i en kjele, og hell laken over løken. La løken trekke i laken i omtrent 10 minutter.
- Grønnsaker: Kutt bunnen av hjertesalaten. Skyll og kutt salaten i grove biter. Skrell og kutt gulroten i strimler, eller grovriv den på et rivjern (se tips). Ha bønnespirene i en serveringsskål.
- Risnudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
- Soyaglaserte kjøttboller, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Tilsett resten av soya- og ingefærsausen, og stek videre i 1–2 minutter, til kjøttbollene er glaserte i sausen.
- Tilbehør: Del limen i to. Bland sesam- og chilisausen, sweet chili-sausen og litt av saften fra limen i en serveringsskål. Kutt resten av limen i båter. Server chilidressingen og limebåtene til retten, og topp med de hakkede peanøttene.