Stekt laksefilet med eple- og fennikelsalat, poteter med pak choy og brunet tyttebærsmør
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Stekt laksefilet med eple- og fennikelsalat, poteter med pak choy og brunet tyttebærsmør

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olivenolje
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • salt
  • pepper
  • olje

Poteter med pak choy

poteter
Poteter
350 g
pak choy
Pak choy
1 stk
Smør (Melk)
1 ts

Eple- og fennikelsalat

fennikel
Fennikel
½ stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
Olivenolje
½ ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss

Stekt laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g

Brunet tyttebærsmør

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
rørte tyttebær
Rørte tyttebær
60 g
Smør (Melk)
2–3 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 716 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 50 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt frisk grovhakket dill i fennikelsalaten eller på laksen rett før servering.

  1. Poteter med pak choy: Skyll potetene og pak choyen. Del potetene i to, og grovkutt pak choyen. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
  2. Eple- og fennikelsalat: Skyll fennikelen og eplet. Høvle eller kutt fennikelen så tynt du klarer. Bruk gjerne en mandolin hvis du har. Kutt eplet i terninger. Ha epleterningene og fennikelskivene i en bolle, og tilsett ½ ss olivenolje og ½ ss eplesidereddik. Krydre med salt og pepper. 
  3. Stekt laksefilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på den ene siden. Snu fisken, og krydre med salt og pepper. Skru av platen, og la fisken ligge i stekepannen frem til servering. 
  4. Brunet tyttebærsmør: Skrell og finhakk sjalottløken. Ha løken og 2–3 ss smør i en liten kjele, og varm opp på middels varme i 3–4 minutter, til smøret er lysebrunt og har en nøtteaktig lukt. Ta kjelen av platen, og pisk inn de rørte tyttebærene.  
  5. Poteter med pak choy, fortsettelse: Sil vannet av de ferdigkokte potetene. Ha pak choyen og 1 ss smør i kjelen med potetene, og varm raskt opp på høy varme i 2 minutter. Krydre med salt og pepper.
  6. Vel bekomme!