Glutenfri
Laksefilet med røkte chilipoteter
søt paprika, limeyoghurt og guacamole4.22 (89)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Gul paprika
1 stk
Gul løk
½–1 stk
Røkt chilimix
½–1 pakke
Strimlet grønnkål
75 g
Laksefilet
270 g
Lime
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
Guacamole
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 647 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 47 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis dere ikke ønsker å bruke stekepannen, kan punkt 3 sløyfes, slik at man legger fisken rett på grønnsakene uten å steke den først. Legg da til et par minutter på steketiden.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll potetene og paprikaen. Skrell og kutt løken i tynne båter. Del potetene i centimeter-tykke skiver. Rens paprikaen, og del den i strimler. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 15 minutter.
Skyll limen godt. Finriv litt av skallet fra limen (kun det grønne) på et rivjern, og del limen i båter. Ha yoghurten i en liten skål, og smak til med det revne limeskallet, litt saft fra limen, salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje (se tips). Stek laksen i omtrent 1 minutt på ene siden, til den har en gyllen stekeskorpe. Skru av varmen, og krydre med litt salt og pepper.
Ta potetene ut av ovnen, og vend inn ønsket mengde av chilikrydderet (det er ganske sterkt), løken, paprikabitene og den strimlede grønnkålen. Legg laksefiletene på toppen, og stek det hele videre i ovnen i omtrent 8 minutter.
Server guacamolen og resten av limebåtene til retten.
Vel bekomme!