Smak av jul
Glutenfri
Sennepsglaserte medisterkaker
med kokte poteter, pære- og sellerirotslaw og rødvinssausNy oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Pære
1 stk
Sellerirot
150 g
Bladpersille
1 bunt
Yoghurt naturell
75 g
Aioli
½ pakke
Tranebær
1 pakke
Medisterkaker
390 g
Honning
1 pakke
Grov sennep
1 glass
Smør
½ ss
Rødvinssaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1094 kcal
- Fett:
- 76 g
- Karbohydrater:
- 73 g
- Protein:
- 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også ha tranebærene i sausen. Smak gjerne til sausen med litt av honningen.
Kok potetene i lettsaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll eller skrell pæren, og kutt den i terninger. Skrell og kutt selleriroten i strimler, eller grovriv den på et rivjern. Skyll og grovhakk bladpersillen.
Bland pæren, selleriroten, yoghurten, aiolien og persillen i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper. Dryss over tranebærene ved servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek medisterkakene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomvarme. Ha i ½ ss smør, honningen og sennepen, og stek det hele videre til medisterkakene er lett glaserte. Krydre med salt og pepper.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!