Smak av jul
Glutenfri
Vossakorv med mandelpotetmos
rosmarinbakte rotgrønnsaker og balsamicosyltet sjalottløkNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
Rosmarin
1 bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Mandelpoteter
400 g
Lettmelk
1-2 dl
Smør
½ ss
Vossakorv
350 g
Sjalottløk
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør
½ ss
Sukker
½ ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 924 kcal
- Fett:
- 64 g
- Karbohydrater:
- 60 g
- Protein:
- 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ønsker å forenkle oppskriften kan du dele potetene i jevnstore biter, og steke dem i ovnen med rotgrønnsakene.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i grove terninger. Skyll og plukk av rosmarinbladene. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel gulrøttene, selleriroten, hvitløken og rosmarinen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
Skrell potetene hvis du vil, og del dem i to. Kok potetene i usaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Skjær noen snitt i pølsen, og stek den i 2–3 minutter på hver side. Legg pølsen over på en tallerken.
Skrell og del sjalottløken i båter. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper, og tilsett ½ ss smør, balsamicovinaigretten og ½ ts sukker. Kok opp, legg pølsene tilbake i pannen, og la det hele koke i 2–3 minutter.
Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med ½ ss smør. Spe på med 1–2 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Vel bekomme!