Stekt laksefilet med kremet sitronlinguine og lun rosenkålsalat med tranebær og sprø kjerner

Stekt laksefilet med kremet sitronlinguine

lun rosenkålsalat med tranebær og sprø kjerner
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pastavann
  • pepper
  • salt
Rødløk
1 stk
Rosenkål
200 g
Kjerneblanding
1 pakke
Tranebær
1 pakke
Pasta
200 g
(Hvete)
Sitron
½ stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lett crème fraîche
75 g
(Melk, Laktose)
Pastavann
½ dl
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
978 kcal
Fett:
43 g
Karbohydrater:
94 g
Protein:
54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Press litt sitronsaft over de ferdigstekte grønnsakene.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Kutt vekk den nederste delen av rosenkålen, fjern eventuelle stygge blader, og del rosenkålen i to.
Fordel rosenkålen og løken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 12–15 minutter. Strø kjerneblandingen over grønnsakene når det gjenstår 3–4 minutter av grønnsakenes steketid. 
 Tilbered pastaen som anvist på pakken, men spar på omtrent ½ dl av pastavannet før pastaen siles.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ha fisken over på en tallerken. 
Ha de ovnsbakte grønnsakene over i en serveringsskål, og vend inn tranebærene (se tips).
 Skyll og finriv skallet på sitronen (kun det gule) på et rivjern. Ha ½ dl pastavann og grønnsaksbuljongen i stekepannen fra punkt 5, og kok opp. Skru ned til middels høy varme, og rør inn crème fraîchen. Ha i ønsket mengde av skallet fra sitronen, og smak til med salt og pepper. Vend inn den ferdigkokte pastaen. Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!