Laktosefri
Chilistekt kyllinglårfilet med sprøstekt ingefær og hvitløk
servert med brokkoli og eggenudler4.22 (67)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Eggnudler
125 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Gul løk
½–1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Maisstivelse
1 pakke
Peanøtter
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 728 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 72 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også wokke kyllingen med hvitløken og ingefæren, hvis du synes det er enklere.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skrell ingefæren og hvitløken, og kutt dem i strimler på tykkelse med fyrstikker. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek ingefæren og hvitløken i 2–3 minutter, til de er sprø. Legg strimlene over på et kjøkkenpapir.
Skyll og kutt chilien i skiver. Skrell og kutt løken i strimler. Del brokkolien i små buketter. Skrell brokkolistilken, og kutt den i tynne staver. Del kyllingen i strimler, og vend dem med maisstivelsen i en bolle.
Varm opp stekepannen fra punkt 2 til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og chilien i 1–2 minutter, til kyllingen er gyllen. Legg kyllingen over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek brokkolien og løken i 2–3 minutter. Ha kyllingen tilbake i stekepannen, og varm opp. Krydre med salt og pepper, og dryss over peanøttene.
Hell vannet av de ferdigkokte nudlene, og vend inn woksausen.
Fordel nudlene, kyllingen og grønnsakene på tallerkener, og topp med den sprøstekte ingefæren og hvitløken.
Vel bekomme!