Elgkarbonader med soppsaus, stekt rosenkål med eple, gulrøtter og rørte tyttebær

Elgkarbonader med soppsaus

stekt rosenkål med eple, gulrøtter og rørte tyttebær
4.47 (68)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Lettmelk
1½ dl
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Rosenkål
200 g
Rødløk
½–1 stk
Grønt eple
½–1 stk
Soppsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
(Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
763 kcal
Fett:
32 g
Karbohydrater:
82 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du vil spare litt tid, kan du la vær å lage potetmosen, og heller servere potetene kokte.

 Skrell potetene og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Kok gulrøttene med potetene de siste 4 minuttene av potetenes koketid.    
 Rens rosenkålene og del dem i to hvis de er store. Skrell og kutt løken i båter. Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rosenkålen, løken og eplet i 3–4 minutter. Krydre med salt og pepper, og ha alt over i en skål.
 Ha sausen over i en liten kjele, og varm den opp på middels varme under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.   
Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek elgkarbonadene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.  
 Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Ha gulrøttene over i en skål. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med melken, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
 Server de rørte tyttebærene til retten.
Vel bekomme!