Nachos med kyllingkjøttdeig og bønner, servert med salsa, guacamole og rømme
Glutenfri

Nachos med kyllingkjøttdeig

bønner, servert med salsa, guacamole og rørme
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Meksikansk streetfood bugner av farger og smaker. Varme nachos med kylling og friske grønnsaker passer like bra til hverdag som til fest.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Rødløk
1 stk
Lime
½ stk
Rød chili
1 stk
Rød paprika
1 stk
Koriander
1 bunt
Sukker
1 ts
Kidneybønner
1 pakke
Kyllingkjøttdeig
300 g
Mexican BBQ
1 pakke
(Sulfitt)
Nachochips
½ pakke
Tine revet ost
100 g
(Melk)
Lettrømme
75 g
(Melk, Laktose)
Guacamole
½–1 pakke
Tomatsalsa
100 g
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
935 kcal
Fett:
50 g
Karbohydrater:
63 g
Protein:
58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland salsaen med kyllingkjøttdeigen og bønnene etter at det er stekt.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Bland saften fra halve limen med 1 ts sukker i en skål, og ha løken i laken. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Rens og kutt paprikaen i terninger. Skyll korianderen, rist av vannet og grovhakk den.
 Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og ha i det meksikanske grillkrydderet og kidneybønnene. Stek det hele videre i 3–4 minutter, til kjøttdeigen er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.
 Fordel nachosen på et stekebrett med aluminiumsfolie, eller i en ildfast form. Ha den revne mozzarellaen over chipsene, og stek dem i ovnen i 5–6 minutter, eller til osten er gyllen. Fordel den varme kyllingen og bønnene utover chipsene, og ha over toppingen.  
Ha rømmen, guacamolen og salsaen i hver sin serveringsskål. Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten. 
Vel bekomme!