Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker, mager kjøttpølse og stekte bagetter
35-45

Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker, mager kjøttpølse og stekte bagetter

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • bygg,
  • havre,
  • hvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • smør

Buljong

grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Vann
1 l

Grønnsakssuppe med pølse

purre
Purre
1 stk
bakepotet
Bakepotet
1 stk
kålrot
Kålrot
300 g
gulrot
Gulrot
1 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
mager kjøttpølse
Mager kjøttpølse (Sulfitt, Sennep, Melk, Laktose)
200–300 g

Bagetter

grove bagetter
Grove bagetter (Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
1 stk

Tilbehør

bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 648 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du lar retten koke lenger, vil potetene være med på å jevne suppen, og retten vil ligne en lapskaus. Du kan også lage stekte pølser med rotmos, purre og potetbåter.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Buljong: Kok opp 1 liter vann i en stor kjele, og ha i grønnsaksbuljongen.
  3. Grønnsakssuppe med pølse: Kutt purren i to på langs, og skyll den godt. Skrell bakepoteten, kålroten, gulroten og selleriroten. Kutt purren i skiver, og potetene, kålroten, gulroten og selleriroten i terninger. Skjær pølsene i biter.
  4. Grønnsakssuppe med pølse, fortsettelse: Ha grønnsakene i vannet fra punkt 2, og la suppen småkoke i 15–20 minutter, eller til grønnsakene er møre (se tips). Ha i pølsebitene når det gjenstår 5 minutter av suppens koketid. Smak til med salt og pepper.
  5. Bagetter: Stek bagettene som anvist på pakken. Del dem i to på langs, og server dem gjerne med litt smør.
  6. Tilbehør: Skyll og grovhakk bladpersillen, og server den til suppen.
  7. Restetips: Hvis det skulle være noen rester igjen, er suppen fin å fryse.