15-20
Laktosefri
Teriyakibakt laks i hjertesalat med nektarin, chilimajones og jasminris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
Jasminris
Jasminris
135 g
Teriyakibakt laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Grønnsaker
Nektarin
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½–1 stk
Hjertesalat
1 stk
Til servering
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 782 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vil du ikke bruke salatbladene som skåler? Del bladene i biter, og bland dem sammen med nektarin- og tomatbitene.
- Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Teriyakibakt laks: Skjær laksen i terninger, ha terningene i en smurt ildfast form og krydre med litt salt. Vend inn teriyakisausen, og stek laksen i ovnen i 6–8 minutter, eller til fisken er gjennomstekt, men med en mørkerosa kjerne.
- Grønnsaker: Skyll og kutt nektarinen, tomaten og agurken i terninger. Kutt bunnen av hjertesalaten, og skyll salatbladene i kaldt vann. Ha grønnsakene i hver sin skål, eller på et stort serveringsfat.
- Til servering: Fyll salatbladene med risen, laksen og grønnsakene. Server chilimajonesen til retten.