Pizza med ajvar og grillet gyroskjøtt, toppet med friske grønnsaker og urtedressing

Pizza med ajvar og grillet gyroskjøtt

toppet med friske grønnsaker og urtedressing
4.14 (80)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Pizzabunner
2 stk
(Hvete, Rug)
Lett crème fraîche
75 g
(Melk, Laktose)
Ajvar
1 pakke
Grillet gyroskjøtt
250 g
Tomat
1 stk
Agurk
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Lett crème fraîche
75 g
(Melk, Laktose)
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1033 kcal
Fett:
52 g
Karbohydrater:
89 g
Protein:
53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ruller på stekebrettene hvis dere steker flere pizzaer i ovnen samtidig. Topp gjerne pizzaene med litt olivenolje.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Bland sammen halvparten av crème fraîchen og ajvarsausen i en skål. Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel crème fraîche-blandingen jevnt utover bunnene. Topp med gyroskjøttet, og stek pizzaene midt i ovnen i 8–10 minutter.
 Skyll og kutt tomaten og agurken i terninger. Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Bland sammen grønnsakene i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje, eddik, et par klyper sukker, litt salt og pepper.
Rør sammen resten av crème fraîchen med ønsket mengde av persilladen i en skål. Topp pizzaen med grønnsakene, og smuldre over fetaosten. Server urtedressingen til pizzaene. 
Vel bekomme!