Hvit pizza med villhjorteskav, aromasopp og sprø grønnkål, toppet med rørte tyttebær og lagret ost
20-30

Hvit pizza med villhjorteskav, aromasopp og sprø grønnkål, toppet med rørte tyttebær og lagret ost

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Sprø grønnkål

strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
100 g

Hvit pizza med villhjorteskav

rødløk
Rødløk
1 stk
aromasopp
Aromasopp
100 g
villhjortskav
Villhjortskav
250 g
urtemiks
Urtemiks (Sulfitt)
1 pakke
pizzabunner
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
2 pakke

Topping

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
60 g
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 976 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 104 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne pizzaene med syltet rødløk. Kok opp 2 dl vann med 1 dl sukker og ½ dl eddik, og la rødløkskivene trekke i laken i 4 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.    
  2. Sprø grønnkål: Fordel kålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek den midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er sprø. Snu gjerne på kålen halvveis i steketiden. Krydre med litt salt.   
  3. Hvit pizza med villhjorteskav: Skrell rødløken, og børst soppen fri for jord. Kutt løken og soppen i skiver (se tips). Ha hjortekjøttet og soppen i en bolle, og krydre med urtemiks, salt og pepper, og vend inn litt olje.  
  4. Hvit pizza med villhjorteskavfortsettelse: Sett en rist midt i stekeovnen, og varm opp ovnen til 250 grader varmluft. Fordel pizzabunnene på bakepapir. Fordel hvitløksdressingen, løkskivene, soppen og hjorteskaven utover pizzabunnene. Stek pizzaene på risten i stekeovnen i omtrent 10 minutter, eller til pizzabunnene er sprø, og hjortekjøttet er stekt.  
  5. Topping: Topp de ferdigstekte pizzaene med litt av de rørte tyttebærene og kålen. Høvle eller riv over Grana Padano-osten med en ostehøvel eller et rivjern.