Plantebaserte nuggets med grønnsakswok, søt chilisaus og fullkornsris
20-30
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Plantebaserte nuggets med grønnsakswok, søt chilisaus og fullkornsris

Ingredienser

Allergener

    Basisvarer

    • olje
    • salt
    • pepper

    Fullkornsris

    fullkornsris
    Fullkornsris
    125 g

    Plantebaserte nuggets

    plantebaserte nuggets
    Plantebaserte nuggets
    300 g

    Grønnsakswok

    pak choy
    Pak choy
    1 stk
    gulrøtter
    Gulrøtter
    2 stk
    sjalottløk
    Sjalottløk
    1 stk
    finkuttet ingefær, hvitløk og chili
    Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
    ½–1 pakke
    grønnkål
    Grønnkål
    50 g
    bønnespirer
    Bønnespirer
    1 pakke

    Topping

    koriander
    Koriander
    1 bunt
    lime
    Lime
    1 stk
    søt chilisaus
    Søt chilisaus
    1 pakke
    Næringsinnhold per porsjon
    • Energi 838 kcal
    • Fett 31 g
    • Karbohydrater 117 g
    • Protein 24 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ønsker du litt ekstra krunsj? Topp gjerne grønnsakene med litt ristede cashewnøtter.

    1. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
    2. Plantebaserte nuggets: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek nuggetsene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
    3. Grønnsakswok: Skyll og kutt pak choyen i tynne skiver. Skrell og kutt gulrøttene først i to på langs, og så i tynne skiver på skrå. Skrell og kutt sjalottløken i skiver.
    4. Grønnsakswok, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i oljen fra ingefærblandingen. Stek pak choyen, gulrøttene, løken og grønnkålen i 2–3 minutter. Rør inn resten av ingefærblandingen og bønnespirene, og stek videre i et par minutter. Smak til med litt salt og pepper.
    5. Topping: Skyll og grovhakk korianderen, og del limen i båter. Topp grønnsakswoken med korianderen rett før servering, og server limebåtene og chilisausen til.