20-30
Glutenfri
Vegetar
Jambalaya med quinoa, kapers, fetaost og koriander
Jambalaya er en risrett fra det kreolske kjøkkenet i Louisiana. I denne vegetarvarianten med svarte bønner og søtpotet er risen byttet ut med quinoa.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
Jambalaya
Hvitløksfedd
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Selleristang (Selleri)
1 stk
Søtpotet
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Basilikum og oregano
1 pakke
Chipotlemiks
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kapers
3–4 ts
Ferdigkokt quinoa
200 g
Vann
3 dl
Servering
Vårløk
½ pakke
Koriander
1 bunt
Spinat
50 g
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 473 kcal
- Fett 12 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt tabasco og tamarisaus i jambalayaen for en mer autentisk smak.
- Jambalaya, forberedelse: Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt sjalottløken i terninger. Skyll og kutt selleristangen og søtpoteten i mindre biter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
- Jambalaya: Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, løken, selleristangen, søtpoteten, basilikum- og oreganokrydderet og 1 ts av chipotlemiksen i 2–3 minutter.
- Jambalaya, fortsettelse: Tilsett bønnene, de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen, 3 dl vann og 3–4 ts av kapersen. La jambalayaen småkoke under lokk på middels varme i omtrent 10 minutter. Ha i quinoaen, og kok videre i 3 minutter. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av chipotlemiksen.
- Servering: Skyll og kutt vårløken i skiver. Skyll og finhakk korianderen. Skyll spinaten i kaldt vann. Smuldre fetaosten over jambalayaen, og topp med korianderen og vårløken. Server spinaten til retten.