Jambalaya med quinoa, kapers, fetaost og koriander
20-30
Glutenfri
Vegetar

Jambalaya med quinoa, kapers, fetaost og koriander

Jambalaya er en risrett fra det kreolske kjøkkenet i Louisiana. I denne vegetarvarianten med svarte bønner og søtpotet er risen byttet ut med quinoa.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Jambalaya

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
selleristang
Selleristang (Selleri)
1 stk
søtpotet
Søtpotet
1 stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
chipotlemiks
Chipotlemiks
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
kapers
Kapers
3–4 ts
ferdigkokt quinoa
Ferdigkokt quinoa
200 g
Vann
3 dl

Servering

vårløk
Vårløk
½ pakke
koriander
Koriander
1 bunt
spinat
Spinat
50 g
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 473 kcal
  • Fett 12 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt tabasco og tamarisaus i jambalayaen for en mer autentisk smak.

  1. Jambalaya, forberedelse: Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt sjalottløken i terninger. Skyll og kutt selleristangen og søtpoteten i mindre biter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
  2. Jambalaya: Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, løken, selleristangen, søtpoteten, basilikum- og oreganokrydderet og 1 ts av chipotlemiksen i 2–3 minutter.   
  3. Jambalaya, fortsettelse: Tilsett bønnene, de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen, 3 dl vann og 3–4 ts av kapersen. La jambalayaen småkoke under lokk på middels varme i omtrent 10 minutter. Ha i quinoaen, og kok videre i 3 minutter. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av chipotlemiksen. 
  4. Servering: Skyll og kutt vårløken i skiver. Skyll og finhakk korianderen. Skyll spinaten i kaldt vann. Smuldre fetaosten over jambalayaen, og topp med korianderen og vårløken. Server spinaten til retten.