Smørstekte elgkarbonader
pasta linguine med smak av skog, aromasopp og rosenkål, servert med tyttebær4.34 (86)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Pasta
200 g
Soppsaus
1 pakke
Sitron
½ stk
Aromasopp
100 g
Rosenkål
200 g
Sjalottløk
1 stk
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
Smør
½ ss
Bladpersille
1 bunt
Sitronskall
½ ss
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 907 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 112 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker å forenkle retten, kan du kutte elgkarbonadene i mindre biter, og steke dem med soppen og rosenkålen.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Børst soppen fri for jord, og del den i fire. Rens rosenkålene, og del dem i fire. Skrell og finhakk sjalottløken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og rosenkålen i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper, og vend inn sjalottløken. Ha det hele over i en serveringsskål.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i ½ ss smør og litt olje. Stek elgkarbonadene i 2–3 minutter på hver side.
Sil vannet av den ferdigkokte pastaen. Ha soppsausen i kjelen, gi sausen et raskt oppkok, og ta kjelen av varmen. Skyll og del sitronen i to. Press over ønsket mengde av saften fra sitronen, og smak til med salt og pepper. Vend pastaen inn i sausen.
Skyll, tørk og grovhakk bladpersillen. Finriv litt av skallet (kun det gule) fra sitronen på et rivjern over retten, og dryss over persillen. Server tyttebærene til retten.
Vel bekomme!