Smørstekte elgkarbonader, pasta linguine med smak av skog, aromasopp og rosenkål, servert med tyttebær

Smørstekte elgkarbonader

pasta linguine med smak av skog, aromasopp og rosenkål, servert med tyttebær
4.34 (86)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Pasta
200 g
(Hvete)
Soppsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Aromasopp
100 g
Rosenkål
200 g
Sjalottløk
1 stk
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
(Melk, Laktose)
Smør
½ ss
(Melk)
Bladpersille
1 bunt
Sitronskall
½ ss
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
907 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
112 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker å forenkle retten, kan du kutte elgkarbonadene i mindre biter, og steke dem med soppen og rosenkålen.

 Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Børst soppen fri for jord, og del den i fire. Rens rosenkålene, og del dem i fire. Skrell og finhakk sjalottløken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og rosenkålen i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper, og vend inn sjalottløken. Ha det hele over i en serveringsskål. 
 Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i ½ ss smør og litt olje. Stek elgkarbonadene i 2–3 minutter på hver side. 
 Sil vannet av den ferdigkokte pastaen. Ha soppsausen i kjelen, gi sausen et raskt oppkok, og ta kjelen av varmen. Skyll og del sitronen i to. Press over ønsket mengde av saften fra sitronen, og smak til med salt og pepper. Vend pastaen inn i sausen.
 Skyll, tørk og grovhakk bladpersillen. Finriv litt av skallet (kun det gule) fra sitronen på et rivjern over retten, og dryss over persillen. Server tyttebærene til retten. 
Vel bekomme!