30-45
Glutenfri
Torskefilet med baslamicobakte rødbeter, blomkålpuré og smørsaus med gressløk
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
- salt
Kokte poteter
Poteter
350 g
Torskefilet med baslamicobakt rødbete
Rødbete
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Torskefilet (Fisk)
325 g
Blomkålpuré
Blomkål
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Smørsaus med gressløk
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
1 pakke
Gressløk
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 777 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 45 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne plasthansker når du skreller rødbetene, da de slipper mye rød væske som farger hendene. Hvis du ikke har hansker, kan du skrelle rødbetene under rennende vann.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Kokte poteter: Del potetene i mindre biter hvis de er store. Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Torskefilet med baslamicobakte rødbeter: Skrell og kutt rødbeten i jevnstore terninger. Ha rødbetebitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn balsamicovinaigretten. Stek rødbetebitene midt i ovnen i 10 minutter.
- Blomkålpuré: Del blomkålen i buketter. Ha blomkålbukettene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok blomkålen i omtrent 12 minutter, til den er mør.
- Smørsaus med gressløk: Ha posen med smørsaus i kjelen med potetene når det gjenstår omtrent 15 minutter av potetenes koketid. Skyll og finhakk gressløken. Ha gressløken i et sausenebb, og rør inn den varme sausen rett før servering.
- Torskefilet med baslamicobakte rødbeter, fortsettelse: Legg fisken på stekebrettet med rødbetebitene, og stek videre i 10–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre fisken med salt og pepper.
- Blomkålpuré, fortsettelse: Sil vannet av blomkålen, og kjør den og 1 ss smør til en jevn puré med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper.