Smørstekt mørbrad med bearnaisesaus, byggkornsalat med ovnsbakte beter og syrlig rødløk
20-30

Smørstekt mørbrad med bearnaisesaus, byggkornsalat med ovnsbakte beter og syrlig rødløk

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • bygg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte beter og grønnkål

rødbete
Rødbete
1 stk
gulbete
Gulbete
1 stk
grønnkål
Grønnkål
50 g

Byggkorn

byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss

Syrlig rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
sitron
Sitron
1 stk
Sukker
1 ts

Smørstekt mørbrad

mørbrad
Mørbrad
300 g
Smør (Melk)
½ ss

Bearnaisesaus

bearnéssaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 660 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 65 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt revet sitronskall i byggkornene for en friskere smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte beter og grønnkål: Skrell betene (bruk gjerne plastikkhansker). Kutt betene i terninger på omtrent 2x2 cm. Fordel betene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek betene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre. Vend inn grønnkålen når det gjenstår 5 minutter av betenes steketid.  
  3. Byggkorn: Kok byggkornene som anvist på pakken, men ha buljongen i kokevannet.   
  4. Syrlig rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Del sitronen i to. Ha løken i en sikt, og skyll den i kaldt vann for en mildere smak. Ha løken i en bolle, og klem over saften fra sitronen, 1 ts sukker og litt salt. Bland godt, og la løken marinere i laken frem til servering. 
  5. Smørstekt mørbrad: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 30 sekunder på hver side. Skru ned til middels varme, og ha i ½ ss smør. Øs smøret over kjøttet i 1 minutt. La kjøttet hvile på en tallerken i 2 minutter før servering.     
  6. Byggkornsalat med ovnsbakte beter og grønnkål: Sil vannet av de ferdigkokte byggkornene. Vend inn de ovnsbakte betene og grønnkålen, og ½ ss smør. Krydre med salt og pepper.    
  7. Bearnaisesaus: Hell sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme under omrøring.