Sitruskrydret kyllinglårfilet med bakt brokkoli- og bulgursalat med eple, servert med syltet rødløk og sesamyoghurt
20-30

Sitruskrydret kyllinglårfilet med bakt brokkoli- og bulgursalat med eple, servert med syltet rødløk og sesamyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Bakt brokkoli- og bulgursalat med eple

brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1–2 stk
bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
norsk eple
Norsk eple
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
Olivenolje
1 ss

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl

Sitruskrydret kyllinglårfilét

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke

Krydderyoghurt

yoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
2 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 709 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 57 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Bakt brokkoli- og bulgursalat med eple: Del brokkolien i små buketter. Skrell og del stilken i staver. Skrell hvitløken og riv ønsket mengde på et rivjern. Ha brokkolien og ønsket mengde av hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i omtrent 12 minutter. Kok bulguren etter anvisningen på pakken.  
  3. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 1 dl vann i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løkskivene. La løken trekke i laken frem til servering. 
  4. Sitruskrydret kyllinglårfiletVarm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.  
  5. Krydderyoghurt: Ha yoghurten i en liten skål, og vend inn sesamfrøene. Smak til med litt salt.
  6. Bakt brokkoli- og bulgursalat med eple, fortsettelse: Skyll og kutt eplet i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Hell av vannet fra bulguren og bland den med den bakte brokkolien, epleterningene og 1 ss olivenolje i en stor skål. Krydre med litt salt og pepper, og topp med korianderen. 
  7. Servering: Server kyllingkjøttet med brokkoli- og bulgursalaten, den syltede rødløken og krydderyoghurten.