Saftige karbonader med stekt løk, tyttebærglasert eple, senneps-sjy og potetskiver med grønnkål
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Saftige karbonader med stekt løk, tyttebærglasert eple, senneps-sjy og potetskiver med grønnkål

I denne oppskriften får hverdagslige karbonader selskap av en smaksrik sjysaus med sennep, og epleterninger glasert med tyttebær.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetskiver med grønnkål

poteter
Poteter
350 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
grønnkål
Grønnkål
50 g

Stekt løk

gul løk
Gul løk
1 stk

Saftige karbonader

karbonader med grønnsaker
Karbonader med grønnsaker
360 g
Smør (Melk)
1 ss

Tyttebærglasert eple

norsk eple
Norsk eple
1 stk
rørte tyttebær
Rørte tyttebær
60 g

Sennepssjy

sjysaus
Sjysaus (Melk)
1 pakke
grov sennep
Grov sennep (Sulfitt, Sennep)
½–1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 862 kcal
  • Fett 52 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist gjerne hele pepperkorn i en tørr stekepanne på middels varme i 4–5 minutter. Dette gjør pepperen mildere på smak. Knus pepperkornene, og smak til sausen med dem.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Potetskiver med grønnkål: Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.    
  3. Stekt løk: Skrell løken, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løkskivene i omtrent 3 minutter, eller til de er myke og lett brunet. Krydre med salt og pepper. Ha løken i en serveringskål.  
  4. Saftige karbonader: Ha 1 ss smør i stekepannen, og stek karbonadene på middels høy varme i omtrent 1 minutt på hver side. Ha karbonadene på stekebrettet med potetene. Bland grønnkålen med potetene, og stek videre i omtrent 5 minutter, til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.
  5. Tyttebærglasert eple: Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp stekepannen, og ha i litt olje. Stek epleterningene på høy varme i 30 sekunder, og vend inn tyttebærene.  
  6. Sennepssjy: Varm opp sausen i en kjele på middels varme under omrøring. Smak til med salt, pepper og sennepen.
  7. Vel bekomme!