Pannestekt seifilet med grønnkålspoteter, dillstekte rotgrønnsaker og rødvinssaus
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt seifilet med grønnkålspoteter, dillstekte rotgrønnsaker og rødvinssaus

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Grønnkålspoteter

poteter
Poteter
350 g
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
50 g

Dillstekte rotgrønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
kålrot
Kålrot
300 g
dill
Dill
½ bunt
Smør (Melk)
½ ss

Rødvinssaus

rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke

Pannestekt seifilet

seifilet
Seifilet (Fisk)
325 g

Servering

dill
Dill
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 482 kcal
  • Fett 17 g
  • Karbohydrater 48 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rotgrønnsakene kan stekes i ovnen sammen med potetene hvis du ønsker en enklere tilberedning.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Grønnkålspoteter: Skyll og kutt potetene i skiver. Ha potetskivene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter. 
  3. Dillstekte rotgrønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i jevnstore terninger. Skyll og tørk dillen, og grovhakk halvparten. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rotgrønnsaksterningene i omtrent 15 minutter. Vend inn den grovhakkede dillen og ½ ss smør mot slutten av steketiden, og krydre med salt og pepper.   
  4. Rødvinssaus: Ha sausen i en liten kjele, og varm den opp på middels varme.  
  5. Grønnkålspoteter, fortsettelse: Ta ut potetene fra ovnen, og vend inn grønnkålstrimlene. Stek potetene og grønnkålen videre i ovnen i omtrent 5 minutter. 
  6. Pannestekt seifilet: Skyll og tørk fisken, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side.
  7. Servering: Plukk resten av dillen fra stilkene, og pynt retten med dillen ved servering.