20-30
Laktosefri
Koreanske barbecue-kyllingvinger med knust agurksalat, chilikremet coleslaw og jasminris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- sukker
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Koreanske barbecue-kyllingvinger
Konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
650 g
Vårløk
½ pakke
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
½ pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Jasminris
Jasminris
125 g
Knust agurksalat
Agurk
½–1 stk
Chiliflak
½ pakke
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Koriander
1 bunt
Sukker
½ ts
Chilikremet coleslaw
Finsnittet rødkål
100 g
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Lime
½ stk
Tilbehør
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1050 kcal
- Fett 64 g
- Karbohydrater 72 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også servere chilimajonesen ved siden av, hvis du foretrekker det.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Koreanske barbecue-kyllingvinger: Fordel kyllingvingene utover et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingvingene i ovnen i 12–15 min, eller til de er gjennomvarme.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Knust agurksalat: Skyll og del agurken i to på langs. Legg agurken på skjærefjølen med skallet opp. Legg flatsiden av kniven mot skallet, og bank til med den andre hånda så agurken sprekker opp og knuses lett.
- Knust agurksalat, fortsettelse: Kutt agurken i grove biter, og ha den i en skål. Rør inn ½ ts sukker, chiliflakene og sesam- og chilisausen. La agurken stå og marinere til resten av retten er klar. Skyll og grovhakk korianderen, og bland den inn i agurksalaten før servering.
- Chilikremet coleslaw: Bland den finsnittede rødkålen og chilimajonesen i en bolle. Smak til med saften fra den halve limen, salt og pepper.
- Koreanske barbecue-kyllingvinger, fortsettelse: Skyll og kutt vårløken i skiver. Ta kyllingvingene ut av ovnen når de er ferdigstekte, og vend inn soya- og ingefærsausen. Topp kyllingvingene med vårløken og sesamfrøene.
- Tilbehør: Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.