Kyllingbryst med maiskrem, ovnsbakte krydderpoteter og gulrøtter, servert med steinsoppsaus
15-20
Glutenfri

Kyllingbryst med maiskrem, ovnsbakte krydderpoteter og gulrøtter, servert med steinsoppsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Ovnsbakte grønnsaker og kylling

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
småpoteter
Småpoteter
300 g
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
Cajun sous vide-kyllingfilet
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g

Steinsoppsaus

steinsoppsaus
Steinsoppsaus (Melk, Laktose)
1 pakke

Maiskrem

maiskorn
Maiskorn
1 pakke
Melk (Melk)
½ dl
Smør (Melk)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 775 kcal
  • Fett 44 g
  • Karbohydrater 53 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskrem, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker og kylling: Skrell og kutt gulrøttene i grove biter, og del småpotetene i to. Fordel gulrøttene og potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomstekte. Grovhakk persillen, og vend den inn i de ferdigstekte grønnsakene.
  3. Steinsoppsaus: Legg posen med steinsoppsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
  4. Ovnsbakte grønnsaker og kylling, fortsettelse: Stek kyllingen oppå grønnsakene de siste 8–10 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til kyllingen er gjennomvarm.
  5. Maiskrem: Sil laken av maisen. Kok opp ½ dl melk og ½ ss smør i en kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. 
  6. Servering: Skjær kyllingen i skiver før servering.