Spicy kylling-ramen med kokos, marinert rødkål, eggenudler og sesamstekt squash
20-30
Laktosefri

Spicy kylling-ramen med kokos, marinert rødkål, eggenudler og sesamstekt squash

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • soyasaus
  • salt
  • olje
  • pepper

Eggenudler

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g

Marinert rødkål

finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
lime
Lime
½ stk

Spicy kylling-ramen med kokos

sous vide-kyllingfilet
Sous vide-kyllingfilet
300 g
kokosmelk
Kokosmelk
1 liten boks
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
srirachasaus
Srirachasaus
½ pakke
lime
Lime
½ stk
Vann
3 dl
Soyasaus (Soya)
1 ss

Sesamstekt squash

squash
Squash
½–1 stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke

Topping

vårløk
Vårløk
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 666 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 55 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne med frisk koriander. Server eventuelt srirachasausen ved siden av retten, så kan gjestene selv smake til buljongen sin.

  1. Eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken. 
  2. Marinert rødkål: Ha kålen i en skål, og press over saften fra halve limen. Krydre med litt salt, og bland godt. La kålen marinere på kjøkkenbenken frem til servering.  
  3. Spicy kylling-ramen med kokos: Ha kyllingen og kraften fra pakken i en kjele med 3 dl vann, kokosmelken og hønsebuljongen. La det koke på middels varme i 10 minutter.    
  4. Sesamstekt squash: Skyll og kutt squashen i 1 cm tykke skiver, eller i store terninger. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek squashskivene i omtrent 1 minutt på hver side. Krydre med salt, pepper og sesamfrøene.
  5. Topping: Skyll og kutt vårløken i skiver.
  6. Spicy kylling-ramen med kokos, fortsettelse: Løft kyllingen over på en fjøl, og skjær den i skiver, eller i terninger. Smak til buljongen i kjelen med srirachasausen, saften fra resten av limen, 1 ss soyasaus og litt salt og pepper.    
  7. Servering: Server nudlene i skåler, og topp dem med den marinerte rødkålen, kyllingen, squashen og vårløken. Hell buljongen over. Håper det smaker!