30-45
Glutenfri
Mørkokt svinebog i sennepssjy med timianbakt kålrot, syrlig rødkål og potetmos
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- melk
- smør
- sukker
- eplesider-/hvitvinseddik
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Potetmos
Poteter
350 g
Melk (Melk)
1–1½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Timianbakt kålrot
Kålrot
300 g
Timian
1 bunt
Smør (Melk)
½ ss
Syrlig rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Sukker
½ ss
Eplesider-/hvitvinseddik
1 ss
Vann
½ dl
Mørkokt svinebog i sennepssjy
Gul løk
1 stk
Sjysaus (Melk)
1 pakke
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
300 g
Grov sennep (Sulfitt, Sennep)
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 721 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 57 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne sennepen ved siden av retten, så middagsgjestene selv kan ha på så mye de ønsker.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Potetmos: Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Timianbakt kålrot: Skrell og kutt kålroten i omtrent 3 cm store biter. Grovhakk timianen. Fordel kålroten utover et stekebrett med bakepapir, og ha over timianen, salt, pepper og ½ ss smør. Stek kålroten midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til den er gjennomstekt. Snu på kålroten halvveis inn i steketiden.
- Syrlig rødkål: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i et par minutter, til den er blank. Tilsett ½ ss sukker, 1 ss eddik og ½ dl vann, og la det hele koke til væsken er kokt inn i kålen. Smak til med salt.
- Mørkokt svinebog i sennepssjy: Skrell og kutt løken i omtrent 1 cm brede skiver. Ha løken, sjysausen, kjøttet og sjyen fra pakken i en kjele. Kok opp, og la det hele småkoke på middels varme i omtrent 10 minutter. Smak til sausen med sennepen, salt og pepper.
- Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–1½ dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Vel bekomme!