Sprøstekt kyllingbryst med spinatrisotto, smørbakt brokkoli og salsa verde
30-45
Glutenfri

Sprøstekt kyllingbryst med spinatrisotto, smørbakt brokkoli og salsa verde

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Smørbakt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
Smør (Melk)
1 ss

Spinatrisotto

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
spinat
Spinat
50 g
risottoris
Risottoris
150 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Vann
4½ dl

Sprøstekt kyllingbryst

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g

Tilbehør

salsa verde
Salsa verde
1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 828 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn 1 ss crème fraîche i risottoen rett før servering for en rundere og friskere smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
  2. Smørbakt brokkoli: Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolibukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn 1 ss smør i små biter, litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i omtrent 20 minutter.
  3. Spinatrisotto: Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll spinaten i kaldt vann.  
  4. Spinatrisotto, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og risen i et par minutter, til løken er blank. Tilsett hønsebuljongen og 4½ dl vann, og la risottoen småkoke på middels varme i 15–18 minutter. Rør om innimellom. Vend inn spinaten og halve pakken med Grana Padano-osten når risen er ferdigkokt. Smak til med salt og pepper.  
  5. Sprøstekt kyllingbryst: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2–3 minutter, eller til skinnet er sprøtt. Snu kyllingen, og stek den videre i omtrent 2 minutter. 
  6. Sprøstekt kyllingbryst, fortsettelse: Krydre kyllingen med salt og pepper, og legg den på stekebrettet sammen med brokkolien når det gjenstår omtrent 10 minutter av brokkoliens steketid. Stek brokkolien og kyllingen ferdig sammen. Stikk gjerne et steketermometer i den tykkeste delen av en av filetene, og stek til kjernetemperaturen viser 68 °C. La filetene hvile i 3 minutter før servering.
  7. Tilbehør: Server salsa verden til retten, og dryss over litt av Grana Padano-osten.