20-30
Laktosefri
Sprøbakt torskefilet med cæsarsalat, krydderbakte potetskiver og sprøtt bacon
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
Krydderbakte potetskiver
Poteter
350 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Sprøtt bacon
Baconterninger
150 g
Sprøbakt torskefilet
Panert torsk (Fisk, Hvete)
360 g
Cæsarsalat
Hjertesalat
1 stk
Cæsardressing (Fisk, Sulfitt, Egg, Sennep, Melk)
½–1 pakke
Topping
Tomat
1 stk
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 799 kcal
- Fett 41 g
- Karbohydrater 65 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker ekstra smak på retten, kan du grille tomatene og salaten over høy varme i en grill- eller stekepanne i 2–3 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Krydderbakte potetskiver: Skyll og kutt potetene i omtrent 1 cm tykke skiver. Ha potetskivene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn sitruskrydderet, litt olje og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Sprøtt bacon: Ha baconterningene i en stekepanne, og stek terningene på middels høy varme i 4–5 minutter, eller til baconet er sprøtt.
- Sprøbakt torskefilet: Legg fisken på brettet med potetene når det gjenstår omtrent 15 minutter av potetenes steketid. Stek videre i 15 minutter, eller til fisken er sprø og gjennomvarm og potetene er gjennomstekte.
- Cæsarsalat: Del salaten i to, og skyll den godt. Del salaten i mindre biter med hendene, og ha den i en salatbolle. Vend inn dressingen, og fordel salaten på tallerkener.
- Topping: Skyll og kutt tomaten i terninger. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Legg fisken og potetene opppå salaten, og dryss over tomatterningene, osten og baconet.
- God middag!