Pasta farfalle i kremet paprikasaus med kyllingfilet, paprika og spinat
15-20

Pasta farfalle i kremet paprikasaus med kyllingfilet, paprika og spinat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje

Pasta farfalle

pasta
Pasta (Hvete)
200 g

Kremet paprikasaus med paprika og spinat

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
spinat
Spinat
50 g
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
tomatpuré
Tomatpuré
1–2 ss
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke

Stekt kyllingfilet

skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 731 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 59 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker en jevnere saus, kan du mikse sausen sammen med en stavmikser eller blender før du har i spinaten.

  1. Pasta farfalle: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, men spar på omtrent 1 dl av pastavannet.
  2. Kremet paprikasaus med paprika og spinatSkrell og finhakk løken. Skyll, rens og kutt paprikaen i terninger. Skyll spinaten i kaldt vann. 
  3. Stekt kyllingfilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter, eller til den er gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper, og ha kyllingen over på en tallerken.
  4. Kremet paprikasaus med paprika og spinat, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken og paprikaen i 2–3 minutter, og tilsett 1–2 ss av tomatpuréen. Stek videre i 1 minutt, og vend inn lett crème fraîchen og grønnsaksbuljongen, og spe til med litt av pastavannet til sausen har ønsket konsistens. Kok opp, og smak til med salt og pepper (se tips). Vend inn spinaten, og la sausen småkoke i 1–2 minutter, til spinaten har falt litt sammen. Ta stekepannen av varmen, og vend inn pastaen.
  5. God middag!