Ponzubakt laks med kål og erter, servert med jasminris og chilimajones
15-20
Laktosefri

Ponzubakt laks med kål og erter, servert med jasminris og chilimajones

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • sukker
  • salt

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Ponzubakt laks

ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
½ pakke
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g
Smør (Melk)
½ ss

Kinakål og erter

ingefær
Ingefær
1 bit
gulrot
Gulrot
1 stk
delt kinakål
Delt kinakål
200 g
lime
Lime
1 stk
grønne erter
Grønne erter
1 pakke
Sukker
1 ts

Tilbehør

chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 830 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland gjerne litt finrevet limeskall (kun det grønne) sammen med kålen for en ekstra frisk smak. Du kan også wokke grønnsakene hvis du heller vil det.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Ponzubakt laks: Bland ponzusausen og teriyakisausen sammen i en skål. Fordel fisken i en ildfast form, og krydre den med litt salt. Fordel omtrent halvparten av ponzudressingen og ½ ss smør over fisken. Stek den midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til den er gjennomstekt, men med en svak mørkerød kjerne.
  4. Kinakål og erter: Skrell og finriv 1 ts av ingefæren på et rivjern. Skrell gulroten. Kutt den i tynne strimler på langs med en potetskreller, eller grovriv den på et rivjern. Kutt kålen i strimler. Bland alt sammen i en skål, og rør inn 1 ts sukker, saften fra halve limen og ertene. Bland godt sammen, og smak til med salt og eventuelt mer av saften fra limen.
  5. Servering: Server resten av ponzudressingen og chilimajonesen til retten.