Torskefilet med baslamicobakte rødbeter, blomkålpuré og smørsaus med gressløk
30-45
Glutenfri

Torskefilet med baslamicobakte rødbeter, blomkålpuré og smørsaus med gressløk

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
  • salt

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Torskefilet med baslamicobakt rødbete

rødbete
Rødbete
1 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g

Blomkålpuré

blomkål
Blomkål
1 stk
Smør (Melk)
1 ss

Smørsaus med gressløk

smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
1 pakke
gressløk
Gressløk
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 777 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 45 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne plasthansker når du skreller rødbetene, da de slipper mye rød væske som farger hendene. Hvis du ikke har hansker, kan du skrelle rødbetene under rennende vann.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Kokte poteter: Del potetene i mindre biter hvis de er store. Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Torskefilet med baslamicobakte rødbeter: Skrell og kutt rødbeten i jevnstore terninger. Ha rødbetebitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn balsamicovinaigretten. Stek rødbetebitene midt i ovnen i 10 minutter. 
  4. Blomkålpuré: Del blomkålen i buketter. Ha blomkålbukettene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok blomkålen i omtrent 12 minutter, til den er mør. 
  5. Smørsaus med gressløk: Ha posen med smørsaus i kjelen med potetene når det gjenstår omtrent 15 minutter av potetenes koketid. Skyll og finhakk gressløken. Ha gressløken i et sausenebb, og rør inn den varme sausen rett før servering. 
  6. Torskefilet med baslamicobakte rødbeter, fortsettelse: Legg fisken på stekebrettet med rødbetebitene, og stek videre i 10–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre fisken med salt og pepper. 
  7. Blomkålpuré, fortsettelse: Sil vannet av blomkålen, og kjør den og 1 ss smør til en jevn puré med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper.