20-30
Norsk villhjorteskavsgryte med smak av steinsopp, servert med rørte tyttebær og persillepoteter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- vann
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Persillepoteter
Poteter
350 g
Bladpersille
½ bunt
Smør (Melk)
½ ss
Norsk villhjorteskavsgryte med smak av steinsopp
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sjampinjong
100 g
Baconterninger
150 g
Villhjortskav
250 g
Oksebuljong
1 pakke
Steinsoppulver
1 pakke
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Vann
2 dl
Soyasaus (Soya)
2 ss
Servering
Rørte tyttebær
1 pakke
Flatbrød (Hvete, Rug, Melk, Laktose)
2 pakke
Bladpersille
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 735 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 72 g
- Protein 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La gjerne et par, tre skiver med brunost smelte inn i sausen for ekstra god smak.
- Persillepoteter: Del potetene i to hvis de er store. Kok potetene omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll, tørk og grovhakk persillen.
- Norsk villhjorteskavsgryte med smak av steinsopp: Skrell løken og gulrøttene, og børst soppen fri for jord. Grovhakk løken, kutt gulrøttene i terninger og soppen i skiver. Varm opp en stor kjele til høy varme, og ha i litt olje. Brun baconterningene og villhjorteskaven i 2–3 minutter. Stek kjøttet i flere omganger, så det blir stekt og ikke kokt. Ha kjøttet over på et fat når det er godt stekt.
- Norsk villhjorteskavsgryte med smak av steinsopp, fortsettelse: Varm opp kjelen fra punkt 2 til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken, gulrøttene og soppen i 2–3 minutter, eller til løken er blank. Dryss over 1 ss mel, og rør inn 2 dl vann. Kok opp, og ha kjøttet i kjelen. Ha i oksebuljongen og halvparten av steinsoppulveret, og kok det hele på middels varme i 2–3 minutter. Rør inn crème fraîchen, og varm det hele forsiktig opp. Smak til gryten med omtrent 2 ss soyasaus, salt, pepper og mer av steinsoppulveret.
- Persillepoteter, fortsettelse: Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og vend inn halvparten av persillen og ½ ss smør. Krydre med salt og pepper.
- Servering: Server de rørte tyttebærene og flatbrødene til retten, og dryss over resten av persillen ved servering.