Norsk villhjorteskavsgryte med smak av steinsopp, servert med rørte tyttebær og persillepoteter
20-30

Norsk villhjorteskavsgryte med smak av steinsopp, servert med rørte tyttebær og persillepoteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • vann
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Persillepoteter

poteter
Poteter
350 g
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
Smør (Melk)
½ ss

Norsk villhjorteskavsgryte med smak av steinsopp

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
sjampinjong
Sjampinjong
100 g
baconterninger
Baconterninger
150 g
villhjortskav
Villhjortskav
250 g
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
steinsoppulver
Steinsoppulver
1 pakke
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Vann
2 dl
Soyasaus (Soya)
2 ss

Servering

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
flatbrød
Flatbrød (Hvete, Rug, Melk, Laktose)
2 pakke
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 735 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La gjerne et par, tre skiver med brunost smelte inn i sausen for ekstra god smak.

  1. Persillepoteter: Del potetene i to hvis de er store. Kok potetene omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll, tørk og grovhakk persillen.  
  2. Norsk villhjorteskavsgryte med smak av steinsopp: Skrell løken og gulrøttene, og børst soppen fri for jord. Grovhakk løken, kutt gulrøttene i terninger og soppen i skiver. Varm opp en stor kjele til høy varme, og ha i litt olje. Brun baconterningene og villhjorteskaven i 2–3 minutter. Stek kjøttet i flere omganger, så det blir stekt og ikke kokt. Ha kjøttet over på et fat når det er godt stekt.   
  3. Norsk villhjorteskavsgryte med smak av steinsopp, fortsettelse: Varm opp kjelen fra punkt 2 til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken, gulrøttene og soppen i 2–3 minutter, eller til løken er blank. Dryss over 1 ss mel, og rør inn 2 dl vann. Kok opp, og ha kjøttet i kjelen. Ha i oksebuljongen og halvparten av steinsoppulveret, og kok det hele på middels varme i 2–3 minutter. Rør inn crème fraîchen, og varm det hele forsiktig opp. Smak til gryten med omtrent 2 ss soyasaus, salt, pepper og mer av steinsoppulveret.    
  4. Persillepoteter, fortsettelse: Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og vend inn halvparten av persillen og ½ ss smør. Krydre med salt og pepper.   
  5. Servering: Server de rørte tyttebærene og flatbrødene til retten, og dryss over resten av persillen ved servering.